Algemene huurvoorwaarden

Wij willen uw verblijf in Winterberg zo plezierig mogelijk laten verlopen. Om geen misverstanden achter af te laten ontstaan, hanteren wij de volgende huurvoorwaarden en coronamaatregelen:
CORONAMAATREGELEN: Vanwege het Coronavirus (COVID-19 ) zijn er bij deze accommodatie extra veiligheidsmaatregelen-en sanitaire maatregelen van toepassing. ( bij toilet staat desinfectie reiniger spray en handzeep bij de keuken). Spa- en fitnessfaciliteiten zijn bij deze accommodatie tijdelijk niet beschikbaar vanwege het Coronavirus ( zwembad en sauna is tijdelijk gesloten) Deze accommodatie accepteert geen vrijgezellenfeesten en soortgelijke evenementen. Ons appartement is geschikt voor 4-5 personen. Bezoek is in dit geval niet toegestaan. Het voordeel is van een appartement dat u alles in huis hebt, u bepaalt dat u thuis eet of uit eten gaat. ANULERINGSVOORWAARDEN: U krijgt de volledige aanbetaling/betaling terug in de volgende gevallen: - Als de Duitse RIVM het gebied van Winterberg en Hoog Sauerland oranje of rood verklaart - Als van de Nederlandse overheid een negatief reisadvies naar Hoog Sauerland bekend wordt gemaakt. U kan de berichten volgen: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvis www.rijksoverheid.nl www.rivm.nl www.rvo.nl/actuele coronamaatregelen
In het algemeen
• De gasten kunnen alle deuren met 1 sleutel openen ( ingang, skihok, flat, containerhok, naast de zwembaddeur is een knop om de deur open te doen) Let je op, de sleutel neem je altijd mee als je uit het appartement gaat, anders kun je er niet meer in. Bij dit probleem altijd eerst ons bellen. In het appartement is er een deurtelefoon. Je kan uit het appartement dan ook de deur beneden bij het ingang open doen.
• Alle bewoners hebben een privé parkeerplaats. Onze parkeerplaats is num: 80, u dient deze parkeer plaats te gebruiken. Voor geparkeerde voertuigen op de parkeerplaatsen van het appartement aanvaarden wij in gevel van schade of diefstal geen enkele aansprakelijkheid.
• In de flat en op de gang mag niet gerookt worden, wel op het balkon van de flat.
• Geen huisdier toegestaan.
• U komt aan in een schoon appartement. Voor u vertrekt moet u het ook schoon achter laten.( de stofzuiger staat in de hal in de kast, doeken en dweil in de badkamer )
• U vindt 2 rollen WC papier in de badkamer en één rol keuken papier in de keuken. Voor uw vertrek graag zorgen dat dit ook zo is voor de volgende gast.
• Afval kunt u storten in het zwarte gebouwtje. Als u uit het gebouw komt, is het aan de linker kant van het parkeer terrein. Met de hoofdsleutel.

Zwembad, sauna, wasruimte
Op de 4e verdieping vindt u het zwembad, sauna, solarium en de tafel tennis
ruimte. De solarium werkt met euro’s. Zwembad tot s’ avond’ s 21.50 uur gebruiken.
Om 9.55 uur gaat de verlichting in de zwembad automatisch uit. Als de
huurder bezoekers krijgt, mogen ze niet overnachten en niet de zwembad en sauna
gebruiken. De wasmachine en de droger vindt u op de 4e verdieping. De apparaten
kosten € 2 per gebruik.

In de hal
Er is een knop voor de ventilator ( naast de keuken deur) Tijdens het douchen kan het aan. Verder moet deze uit, anders trekt de warmte er uit.

Woonkamer
• Graag voor het vertrek de TV altijd op SBS 6 zetten (dan kunnen we een probleem weer activeren). De DVD staat rechtsboven de TV. Deze doet u aan en uit met een schakelaar linksachter de DVD en gaat automatisch aan. De schotel is op het terras, graag niet aankomen!
• Verwarming: In de woonkamer is een convector. Deze laadt s’ nacht’ s op en geeft de hele dag warmte. De temperatuur kunnen jullie met de thermostaat (op de muur) regelen. Bij het vertrek moet de thermostaat op 5 graden gezet worden en de knop op de kachel op half zetten. Voor aflaten van kleding en voor de veiligheid mag niets op de kachel zetten. (badhanddoeken, badpakken, keukendoek enz..) Kleren drogen mag alleen op de droogrek. (in de kast van het terras)
• Er is een gastenboek (boven de tv). Wij vinden het prettig als de gasten hun ideeën en meningen er in schrijven, wat ze prettig gevonden hebben, of wat ze misten. Dan kunnen wij daar rekening mee houden.
Kast ruimte woonkamer en hal: rechter kant van de tv kast en in de dressoir in de hal.
• In de woonkamer zijn er 2 witte Duitse kastbedden. De 2 handgrepen moet je aan trekken. Dan heb je meteen een bed. En ook zo terug. (Denk aan de voet gedeelte wat recht moet staan )
• Graag voor vertrek de meubels terugzetten zoals het was.


Keuken
Bij aankomst moet de koelkast op stand 2 gezet worden. Bij vertrek moet het weer op stand 1 terug zetten. Bij vertrek koffie filter of koffiepads en prullenbakzak verwijderen en de waterkoker leeg doen. De stekkers uit stopcontact halen ( oven, waterkoker). Geen spullen, boodschap op de keramische kookplaat zetten. Het kan brand veroorzaken. De handleiding van de keramische kookplaat is naast de oven.

Badkamer

Er is een elektrische kachel. De capaciteit van deze kachel is erg hoog. Graag de kachel alleen tijdens het douchen te gebruiken. Op stand 2 de badkamer is snel warm. Bij vertrek stekker er uithalen. In de badkamer bij de spiegel boven links is een stopcontact. In de kast is een EHBO tas en een brand blusser.

Om mee te nemen
• 1 pers. hoeslaken , dekbedovertrek, kussen sloop, badhanddoek en keuken doek meenemen. Aanwezig is : 4 dekbedden, 4 kussens en extra warme dekens . Wij hebben helaas moeten constateren dat er soms geen dekbedhoezen en/of kussenslopen worden gebruikt. Wij willen u verzoeken dit beslist wel doen!
Wij willen dat U, net als de volgende gebruiker, gebruikt kunt maken van schone kussens en dekbedden. Om de kussens te beschermen hebben we als extra bescherming hoezen aangebracht. De kussens zijn heel gemakkelijk in een gewone kussensloop te stoppen. Op de matrassen op het stapelbed (in de hal) hebben we een bescherm hoeslaken aangedaan ( eventueel voor kinderen). Hier over moet u nog wel een gewone hoeslaken doen.

Betaling/aanbetaling/ reserveren en sleutel
Het appartement is gereserveerd wanneer de aanbetaling voldaan is. De aanbetaling is de helft van het totale bedrag. De 2e betaling is 2 weken voor vertrek. Daarna sturen we de sleutel op, met een retour enveloppe. Bij reserveren krijgt u deze huisregels toegestuurd.
De gasten betalen toeristenbelasting: € 2 /p/p/p/ nacht (alleen volwassenen). De borg is € 50. Als het appartement schoon en netjes achter gelaten is, wordt de borg terug gestoord op uw rekening, binnen 1 maand. De huurder is verantwoordelijk voor alle schade die hij veroorzaakt. Eventuele kosten zullen ingehouden worden op de borgsom. Beschadigingen dienen direct gemeld te worden, graag met digitale foto.
De sleutel sturen we op met een retour envelop . De gasten die dichtbij ons wonen, nodigen we uit en geven we de sleutel persoonlijk. Bij boeking binnen 4 weken voor aanvang van de huurperiode dient het gehele bedrag binnen 3 werkdagen te worden voldaan.
Ons rekeningnummer wordt doorgestuurd wanneer de reservering plaats vindt. Wij verhuren ons appartement in de vakantie periodes per week en buiten vakantie periodes minimaal 3 nachten..Schoonmaken
De huurder dient met respect gebruik te maken van het appartement en het in de toestand te verlaten waarin het verkregen heeft.
U komt in een schoon appartement en het is fijn als iedereen dit kan ervaren. Wij vragen de eerst volgende gast hoe ze het appartement aangetroffen hebben. Wij verwachten natuurlijk dat het schoon is, maar als het niet schoon en netjes is, moeten we iemand inschakelen om het schoon te maken. Dan wordt de borg niet terug gestoord. Voor vertrek graag de spullen, meubels terug zetten op de originele plaats. Kapotte glazen, spullen, rustig aanmelden. Wij vullen weer aan en de prijs wordt van uw borg ingehouden.

Voor kinderen
Er is een camping kinderbedje met matrasje, 1 trip - trap stoel, 1 camping kindertafel met 2 stoeltjes (in het hok van het terras), 1 babystoeltje (Ikea). In de la van de tv kast is 2 sets tafeltennis met pingpong ballen, kleurpotloden en tekenpapier. U kunt tijdschriften, puzzels, boeken en gezelschapspelletjes vinden naast de witte kast bed.

WINTER
Skiërs mogen geen materialen in de gang plaatsen(skischoenen, ski’s ) Deze en de fietsen, mountainbikes moeten stallen in een daarvoor speciaal ingerichte ruimte, links in het voorportaal van de hoofdingang ( te openen met de hoofdsleutel ). In deze ruimte kunnen ook andere grotere spullen, zoals sleetjes, kinder /wandelwagens worden geplaatst. Het is niet toegestaan de bikes mee te nemen naar het appartement en ook niet met de skischoen in het appartement lopen op de laminaat!! 


ZOMER
Terras: Als je dagelijks weg gaat, zet je de kussens van de tuinstoelen binnen in de bergruimte. Het kan zo maar regenen en de andere dag heb je dan geen droge kussens.
Voor het vertrek moeten de terras meubelen in het terras berging gezet worden, behalve de terras tafel.

Waar Let je op voor vertrek:
• De koelkast schoon maken en op stand 1 terug zetten
• Koffiezetapparaat, waterkoker, prullenbak leeg halen
• Oven, magnetron en kookplaat schoon achter laten
• Ventilator in de hal uit doen en stekkers uit stopcontacten halen
• Kachel thermostaat op 5 graden zetten en de kachel op half draaien
• Ramen, terras deur dicht doen
• TV op SBS 6 zetten

Wij wensen u een prettig verblijf toe in ons appartement in Winterberg !

NICO EN EVA DILLINGH

   


 

Nieuwsberichten
   
info@appartementeninwinterberg.nl
Telefoon 0517-395031

Copyright 2020 Appartementen in Winterberg.